Održan prvi set edukacija po mjeri „Istraživanje tržišta“ i „Razvoj klastera“ u okviru projekta GreenCBC

Centar kompetencija d.o.o. u suradnji s nositeljem projekta Hrvatskom gospodarskom komorom i partnerima Inovaciono preduzetičkim centrom Tehnopolis (Crna Gora) i Udruženjem za razvoj Nerda (BiH) na projektu „Prekogranična mreža u području otvorenih inovacija u bioekonomiji-GreenCBC“ organizirao je set edukacija po mjeri za Poticanje bioekonomije kroz pametno i održivo korištenje prirodnih potencijala.

Edukacije „Istraživanje tržišta“ i „Razvoj klastera“ organizirane su s ciljem boljeg razumijevanja umrežavanja u održivom gospodarskom razvoju, kao i razumijevanja svih potrebnih preduvjeta za uspostavu klastera. Razumijevanje klasterskog pristupa i njegov razvoj trebali bi izravno pridonijeti konkurentnosti u programskom području jer će osigurati modele za stvaranje finalnih proizvoda visoke dodane vrijednosti do kojih dolazi kroz održivu suradnju znanstvenih institucija, industrije i javnog sektora.

Glavni cilj projekta je uspostaviti prekograničnu mrežu u području otvorenih inovacija u bioekonomiji kao rješenje za jačanje suradnje između malih i srednjih poduzeća (MSP), poduzetničkih potpornih institucija te institucija za istraživanje i razvoj kako bi se stvorile održive veze među svim relevantnim dionicima u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija.

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekta je 680.529,23 EUR.

Copyright © 2022 GreenCBC. Development by Devexus